Antena 3 CNN Economic Venitul mediu pe familie în România este de 775 de euro. Care sunt principalele cheltuieli

Venitul mediu pe familie în România este de 775 de euro. Care sunt principalele cheltuieli

Venitul mediu pe familie în România este de 775 de euro. Care sunt principalele cheltuieli
05 Apr 2018   •   19:16

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei pe o gospodărie au fost 3.569 de lei, în trimestrul IV 2017, iar cheltuielile totale au fost în medie de 3.061 lei lunar pe o gospodărie, arată datele Institutului Naţional de Statistică.i.

Venitul total mediu lunar a fost de 1.362 lei pe persoană, iar cheltuiala medie totală s-a ridicat la 1.168 lei/persoană.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 3.230 de lei lunar pe gospodărie, 1.233 lei pe persoană, iar veniturile în natură 339 lei lunar pe gospodărie, respectiv 129 de lei pe persoană. 

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (21,6%), veniturile din agricultură (1,9%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,4%) şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,5%). 

O pondere importantă deţin şi veniturile în natură (9,5%), în principal contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (8,0%).

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

×
Subiecte în articol: venit România familie cheltuieli INS
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close