Antena 3 CNN Economic Viorel Ștefan, la ”100 de minute”. Ce se întâmplă cu investițiile în infrastructura mare și cu pensiile românilor

Viorel Ștefan, la ”100 de minute”. Ce se întâmplă cu investițiile în infrastructura mare și cu pensiile românilor

Viorel Ștefan, la ”100 de minute”. Ce se întâmplă cu investițiile în infrastructura mare și cu pensiile românilor
12 Iul 2018   •   20:22

Vicepremierul Viorel Ștefan a vorbit la ”100 de minute” despre cele mai importante probleme ale economiei, făcând referire și la nivelul investițiilor, care în 2018 este mai mare decât în 2017, însă care nu se ridică la un nivel satisfăcător.

”Se vorbește despre lipsa investițiilor în infrastructura mare și este un adevăr. Dacă ne concentram în ultimii 30 de ani pe așa ceva, România avea astăzi un potențial de creștere și mai mare. Știm că este nevoie și s-au făcut eforturi, dar din păcate până acum am avut o lege a achizițiilor publice prohibitivă. Ministerul Transporturilor a avut mereu buget, dar lipsa capacității de absorbție a fost determinată chiar de această legislație. Am reușit să schimbăm legea achizițiilor publice. Mă întreabă lumea de ce așa târziu, de ce așa greu. Nu s-a putut face decât după discuții de durată cu experții Comisiei Europene. Totul, până la virgulă, este agreat de Comisia Europeană. Legea parteneriatului public-privat, s-au emis deja Hotărâri de Guvern cu liste de proiecte, va însemna un alt moment de startare a investițiilor în infrastructura mare, cu o altă metodă. Vorbim de acest miracol al parteneriatului public-privat, dar nicio guvernare nu a reușit să îl facă” a spus Viorel Ștefan.

Vicepremierul spune că Ministerul Muncii face o evaluare a performanței administrării Pilonului II de pensii și abia după aceea se va discuta despre acest aspect.

”Fiecare contributor la acest pilon va înțelege în mod cert care sunt avantajele și dezavantajele și care ar trebui să fie opțiunea sa (...) La momentul inițial contributorul nu a fost întrebat. Am văzut toți datele publicate de ASF, activul fondului este într-o creștere” a precizat vicepremierul.

 

 

×
Subiecte în articol: Viorel Stefan 100 de minute
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close