Antena 3 CNN EURO2016 EURO 2016. Germania învinge Ucraina, scor 2-0

EURO 2016. Germania învinge Ucraina, scor 2-0

EURO 2016. Germania învinge Ucraina, scor 2-0
13 Iun 2016   •   00:26

Selecţionata Germaniei a învins cu scorul de 2-0 (1-0) reprezentativa Ucrainei, într-o partidă din cadrul Grupei C a Campionatului European de fotbal - EURO 2016, disputată duminică seara pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille. 

Germanii au deschis scorul în minutul 18, prin fundaşul central, Shkodran Mustafi, aflat pa prima sa reuşită în tricoul Nationalmannschaft, rezultatul final fiind stabilit în prelungirile jocului de Bastian Schweinsteiger (min.90+2) 

Germania, campioana mondială en titre, a încercat să preia controlul jocului încă din startul meciului, însă Ucraina s-a dovedit mai periculoasă, ratând prima mare ocazie a meciului în minutul 5, prin Evghen Konoplianka, jucătorul lui FC Sevilla, al cărui şut a fost deviat în corner de portarul Manuel Neuer. 

Apărarea ucraineană a putut să facă faţă acţiunilor ofensive ale germanilor doar până în minutul 18, când Shkodran Mustafi reuşeşte deschiderea scorului în urma unei lovituri libere executate de Toni Kroos, jucătorul de origine albaneză, care evoluează în Spania, la CF Valencia, marcând astfel primul său gol pentru selecţionata germană, cu care a participat şi la Cupa Mondială 2014. 

Ucraina revine în ofensivă şi ratează o mare ocazie de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, în minutul 27, când Haceridi a trimis cu capul spre poarta lui Neuer, însă goalkeeper-ul german a respins mingea peste poartă cu un reflex uimitor. 

Germanii au ripostat două minute mai târziu, prin Sami Khedira, al cărui şut din interiorul careului nu l-a putut învinge pe portarul ucrainean Andrei Piatov. 

Acţiunile s-au succedat rapid la ambele porţi, iar Boateng a avut o intervenţie salvatoare la şutul lui Zozulia, respingând balonul de pe linia porţii. Ucrainenii au devenit tot mai periculoşi în finalul reprizei secunde, reuşind chiar să trimită balonul în poartă prin Fedeţki (min.39), însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, germanii intrând astfel la vestiare cu un avantaj minim. 

Spectacolul fotbalistic oferit de cele două echipe a continuat şi în partea a doua a jocului, Rakiţski punându-l la grea încercare pe Neuer, în urma unei lovituri libere (57), în timp ce nemţii au ripostat prin Khedira, al cărui şut puternic de la 25 m a fost respins de Piatov. Germanii au rămas la conducerea jocului, Goetze (min.75) şi noul intrat Schuerlle (min.82) încercându-şi la rândul lor norocul la poarta ucraineană. 

Pe fondul dominării germane, jucătorii lui Mihail Formenko au avut o bună ocazie de a restabili egalitatea, în urma unei ezitări a apărării germane, însă Neuer a salvat situaţia. 

Elevii lui Joachim Loew şi-au majorat avantajul în cel de-al doilea minut al prelungirilor, prin noul intrat Bastian Schweinsteiger, care a finalizat un contraatac german. 

Germania începe astfel cu dreptul campania de cucerire a titlului european, după ce în urmă cu doi ani, în Brazilia, a reuşit să obţină coroana mondială. 

În celălalt meci din Grupa C programat duminică, Polonia a dispus cu 2-1 de Irlanda de Nord. Următoarele partide din această grupă se vor disputa pe 16 iunie, când Ucraina va întâlni Irlanda, la Lyon, iar Germania va înfrunta Polonia pe Stade de France. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: EURO 2016 Germania Ucraina scor victorie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close