Antena 3 CNN EURO2016 Petiție pentru ”dizolvarea” naționalei Rusiei, după rușinea de la EURO 2016

Petiție pentru ”dizolvarea” naționalei Rusiei, după rușinea de la EURO 2016

Petiție pentru ”dizolvarea” naționalei Rusiei, după rușinea de la EURO 2016
08 Iul 2016   •   18:11

Peste 460.000 de persoane au semnat o petiţie prin care se cere ''dizolvarea'' selecţionatei de fotbal a Rusiei după eliminarea sa încă din primul tur al EURO 2016, în timp ce Rusia va găzdui peste doi ani Cupa Mondială. 

''Noi cerem excluderea tuturor membrilor selecţionatei 2016, care nu ne justifică speranţele şi care s-au discreditat în ochii Rusiei'', se poate citi pe site-ul de petiţii online Change.org. 

''Precum copiii de Anul Nou, toţi ruşii aşteptau un miracol. Însă nu a mai existat un miracol de 10 ani'', continuă autorii petiţiei, lansate pe 21 iunie, a doua zi după înfrângerea suferită de Rusia cu 3-0 în faţa Ţării Galilor, sinonimă cu eliminarea. 

Textul cu semnăturile va fi trimis Federaţiei ruse de fotbal, ministerului Sporturilor şi guvernului rus. 

''O să iau petiţia la sfârşitul EURO şi o să o trimit tuturor instituţiilor'', a explicat, pe site-ul Championnat.com, Anton Hasanov, un locuitor din Tiumen (Siberia Occidentală), cel care a lansat petiţia.

''Ei trebuie să ia cunoştinţă de părerea poporului. Dacă nu o vor face, asta arată atitudinea de putere faţă de popor'', a adăugat el. 

Succesul petiţiei a fost amplificat de un scandal în jurul a doi jucători din selecţionata rusă. 

Un video difuzat pe reţelele de socializare şi preluat de media ruse îi arată pe Aleksandr Kokorin şi pe Pavel Mamaev într-un bar de noapte din Monaco, cu zeci de sticle de şampanie, media din Rusia evocând 500 de sticle de şampanie în valoare de 250.000 euro. 

Cei doi jucători au fost suspendaţi de cluburilor lor după difuzarea acestui video. Sărbătoarea la care participau cei doi jucători avea loc la mai puţin de două săptămâni după eliminarea Rusiei, de la EURO 2016, cu 2 înfrângeri şi un meci egal. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: petitie Rusia desfiintare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close