Antena 3 CNN Externe Grecia solicită fonduri suplimentare de la UE pentru 2016 în vederea gestionării crizei migraţiei

Grecia solicită fonduri suplimentare de la UE pentru 2016 în vederea gestionării crizei migraţiei

Grecia solicită fonduri suplimentare de la UE pentru 2016 în vederea gestionării crizei migraţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Oct 2015   •   17:51

Guvernul grec a solicitat, joi, fonduri suplimentare de cel puţin 330 de milioane de euro de la UE pentru 2016 în vederea gestionării afluxului de imigranţi din ţară, reclamând partenerilor europeni să-şi respecte promisiunile făcute, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.
   
Prima serie de repartizări a imigranţilor din Grecia în Luxemburg şi Suedia este "prevăzută în zilele următoare", a indicat Ministerul grec pentru Politici ale Migraţiei.
   
Măsura face parte din prevederile planului de redistribuire a 160.000 de imigranţi din Grecia şi Italia pe teritoriile statelor UE pe parcursul a doi ani, plan aprobat de UE la finalul lunii septembrie.
   
Invocând o anchetă a autorităţilor greceşti, Ministerul grec pentru Politici ale Migraţiei a explicat că a stabilit o sumă de aproximativ 480 de milioane de euro pentru anul viitor necesară pentru acordarea asistenţei imigranţilor care sosesc pe teritoriul ţării.
  
"Din acest total, 330 de milioane nu au fost prevăzute de fondurile europene, care trebuie suplimentate pentru a acoperi valoarea acestor necesităţi", a precizat Ministerul pentru Politici ale Migraţiei.
   
Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, peste 502.000 de imigranţi au ajuns în Grecia în cursul acestui an.
  

×
Subiecte în articol: Grecia criza imigranţilor migratie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close