Antena 3 CNN Externe Primul soldat american ucis de armele teroriştilor ISIS. Şi-a dat viaţa pentru a salva zeci de prizonieri condamnaţi la moarte

Primul soldat american ucis de armele teroriştilor ISIS. Şi-a dat viaţa pentru a salva zeci de prizonieri condamnaţi la moarte

Primul soldat american ucis de armele teroriştilor ISIS. Şi-a dat viaţa pentru a salva zeci de prizonieri condamnaţi la moarte
24 Oct 2015   •   15:42

Un comando mixt format din membri ai unei unităţi Delta Force şi soldaţi kurzi au atacat o închisoare din nordul Irakului, acolo unde Statul Islamic avea zeci de prizonieri.

Trupele au acţionat din proprie iniţiativă, după ce au aflat că prizonierii urmează să fie executaţi şi dinspre închisoare au auzit focuri de armă.
Deţinuţii au fost eliberaţi, iar un soldat american, Joshua Wheeler, a fost ucis în schimbul de focuri.

Aceasta este prima operaţiune publică la sol, contra Statului Islamic, a militarilor americani. Operaţiunea de salvare nu fusese programată, potrivit oficialilor americani.

Wheeler, un veteran al trupelor speciale, avea 39 de ani şi era tatăl a patru copii. În decursul carierei fusese decorat de zeci de ori.

"Sunt foarte mândru de acest tânăr bărbat, care a făcut ceea ce ar fi făcut orice american mândru", a spus Ash Carter, secretarul pe probleme de Apărare al Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: soldat statul islamic
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close