Antena 3 CNN Externe Cum va profita Vladimir Putin de pe urma avionului prăbuşit în Egipt

Cum va profita Vladimir Putin de pe urma avionului prăbuşit în Egipt

Cum va profita Vladimir Putin de pe urma avionului prăbuşit în Egipt
09 Noi 2015   •   17:48

Vladimir Putin si ceilalti oficiali rusi au privit cu neincredere varianta unui atentat terorist care sa explice prabusirea avionului rusesc cu 224 de persoane la bord in Peninsula Sinai.
Insa decizia de evacuare a turistilor rusi din Egipt denota faptul ca ipoteza devine plauzibila si pentru liderul de la Kremlin, iar acest fapt ar putea avea consecinte dramatice in evolutia razboiuului din Siria, arata New York Times.

In cazul in care varianta atentatului terorist se va dovedi reala, analistii si expertii in politica cred ca implicarea lui Putin in razboiul civil din Siria se va accentua.
De la inceput presedintele Rusiei a declarat ca a initiat raidurile aeriene din Siria pentru a contracara expansiunea gruparii teroriste Statul Islamic (ISIS), despre care se crede ca ar include aproximativ 7.000 de mercenari rusi sau din statele ex-sovietice.

Kremlinul si-a exprimat ingrijorarea ca acestia ar putea reveni inapoi in statele de origine pentru a declansa un razboi terorist in interiorul Rusiei.
Un atac impotriva unei curse de linie ar putea confirma faptul ca securitatea Rusiei este deja amenintata, ceea ce ar putea avea ca rezultat o intensificare a raidurilor rusesti impotriva taberele ISIS din Siria.

Continuarea, pe business24.ro.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close