Antena 3 CNN Externe Anunţ al Ministerului Afacerilor Externe, pentru cei care vor să călătorească în Norvegia

Anunţ al Ministerului Afacerilor Externe, pentru cei care vor să călătorească în Norvegia

Anunţ al Ministerului Afacerilor Externe, pentru cei care vor să călătorească în Norvegia
26 Noi 2015   •   23:23

Pașaportul este singurul document de călătorie acceptat de poliția norvegiană de frontieră pentru a permite intrarea în această țară a persoanelor care călătoresc pe cale maritimă, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE îi informează pe cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Norvegiei că, începând de joi, Norvegia a întărit controlul la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale de călătorie pe teritoriul național.

Astfel, conform unui comunicat al MAE transmis Agerpres, a fost instituită, cu caracter temporar, o primă măsură care se aplică numai persoanelor care vin în Norvegia, dinspre Europa continentală, pe rute de transport maritim.

Aceste persoane, arată MAE, pot intra în Norvegia numai dacă au un pașaport și, după caz, viză de intrare valabile.

Companiile de transport maritim vor verifica existența și valabilitatea pașaportului la momentul îmbarcării și au instrucțiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un pașaport valabil (viză de intrare în Norvegia valabilă, după caz).

Guvernul norvegian evaluează permanent situația creată de presiunea imigranților sau refugiaților, pentru a determina dacă va fi necesară extinderea acestei măsuri și pentru intrarea în Norvegia pe rutele aeriene și terestre, precizează ministerul.

MAE recomandă consultarea paginii www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță', care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!'.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close