Antena 3 CNN Externe Un pilot civil povestește cum a fost doborât avionul de luptă al Rusiei

Un pilot civil povestește cum a fost doborât avionul de luptă al Rusiei

Un pilot civil povestește cum a fost doborât avionul de luptă al Rusiei
27 Noi 2015   •   10:58

Un pilot libanez civil, care se afla intr-un avion in zbor in momentul in care o aeronava militara ruseasca a fost doborata de turci, sustine ca si-a dat seama ce o sa se intample.

In plus, pilotul a furnizat Al Arabiya o inregistrare care dovedeste ca autoritatile din Turcia au emis mai multe avertizari pentru avionul rusesc.

Pilotul libanez conducea o cursa a Middle East Airlines, care decolase de pe Aeroportul International Rafic Hariri, din Beirut, avand ca destinatie o tara din Golful Persic.

De asemenea, pilotul a verificat autenticitatea unei inregistrari similare care a fost incarcata pe site-ul LiveLeak: "Confirm autenticitatea inregistrarii lor, am auzit exact aceleasi avertizari in mod repetat si partea pe care am inregistrat-o pe telefonul meu a fost de fapt catre final, cand am simtit ca problema devine serioasa".

Versiunea obtinuta de Al Arabiya de la pilotul libanez, sub protectia anonimatului, dovedeste clar ca autoritatile turce au avertizat aeronava din Rusia ca "se apropie de spatiul aerian turcesc".

" (Catre) pozitia necunoscuta de trafic aerian de pe Humeymim 020, redirectionati 26 de mile (42 de kilometri - n.red.). Va vorbesc fortele aeriene turce - fiti in garda. Va apropiati de spatiul aerian turcesc. Schimbati-va imediat directia catre sud", este mesajul ofiterului turc, care poate fi auzit.

Citiți mai mult pe ziare.com.

×
Subiecte în articol: avion Siria
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close