Antena 3 CNN Externe 11 persoane, ucise în Venezuela de un escadron armat

11 persoane, ucise în Venezuela de un escadron armat

11 persoane, ucise în Venezuela de un escadron armat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Mai 2016   •   08:44

Unsprezece persoane, dintre care un columbian şi trei adolescenţi, au fost ucise de un escadron armat în vestul andin al Venezuelei, a anunţat duminică parchetul general, informează AFP.

"Victimele erau acasă" sâmbătă în zori când "au venit mai mulţi bărbaţi înarmaţi care le-au obligat să iasă în curte unde au tras asupra lor", a declarat parchetul general într-un comunicat, adăugând că criminalii "au fugit cu maşina şi motocicleta".

Cei opt adulţi, toţi bărbaţi, aveau între 18 şi 76 de ani, în timp ce adolescenţii aveau 15, 16 şi 17 ani. Columbianul, în vârsta de 76 de ani, a fost identificat ca Alberto Diaz Patino, a adăugat aceeaşi sursă.

Doi procurori au fost însărcinaţi cu ancheta.

La începutul lunii martie, un grup armat a ucis cel puţin 17 mineri care lucrau într-un câmp aurifer deschis recent într-o localitate din statul Bolivar (sud).

Venezuela este una dintre ţările fără conflict armat cele mai violente din lume, cu 17.778 de omoruri înregistrate în 2015, o medie de 58,1 la 100.000 de locuitori, potrivit parchetului. Observatorul venezuelean al violenţei, o organizaţie non-guvernamentală, consideră chiar că această rată atinge 90, aminteşte France Presse. Media mondială este mai mică de 9.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Venezuela crima
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close