Antena 3 CNN Externe 150.000 de euro pentru un semafor care stă tot timpul pe culoarea roșie. Unde există ''minunea''

150.000 de euro pentru un semafor care stă tot timpul pe culoarea roșie. Unde există ''minunea''

150.000 de euro pentru un semafor care stă tot timpul pe culoarea roșie. Unde există ''minunea''
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Mar 2017   •   13:30

Multe s-au schimbat in Dresda, Germania, in ultimii 28 de ani: a cazut comunismul, a inflorit democratia, iar orasul a renascut. Un singur lucru a ramas, insa, neschimbat: un semafor care este aprins pe culoarea rosie de mai mult de 28 de ani, potrivit autostrada.md.

Acest semafor este amplasat la intersectia a patru strazi diferite, undeva la sud de raul Elba, si ii obliga pe soferii care vor sa mearga pe directia inainte sa opreasca si sa astepte. Cei care vor sa faca dreapta, pot face aceasta manevra oricand, dar trebuie sa se asigure. Va veti intreba daca nu cumva cei care-l intalnesc sunt nevoiti sa astepte timp indelungat, aproape trei decenii, daca sunt cu adevarat rabdatori? Ei bine, trebuie sa stiti ca faptul ca acest semafor nu-si schimba culoarea nu este un accident.

Administratorii orasului au planificat aceasta oprire. Costul total al intretinerii acestuia, pe aproape 30 de ani, se ridica la aproximativ 150.000 de euro, iar in fiecare an administratia locala cheltuieste pe el 5.500 de euro. Poate parea o prostie si o mare risipa de bani publici, dar oficialitatile pot explica in detaliu aceasta alegere. Bine, aceste explicatii pot dovedi ca anumite obiceiuri nu mor niciodata, in acest caz fiind vorba despre o regula de circulatie.

„Regulile de circulatie, asa cum sunt ele stipulate in sectiunea 37, paragraful 2, vorbesc despre nevoia unui astfel de semafor in acest loc”, a declarat un purtator de cuvant al Primariei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close