Antena 3 CNN Externe A apărut o nouă înregistrare cu atacatorul din Munchen. Imaginile sunt după ce adolescentul a ucis nouă persoane

A apărut o nouă înregistrare cu atacatorul din Munchen. Imaginile sunt după ce adolescentul a ucis nouă persoane

A apărut o nouă înregistrare cu atacatorul din Munchen. Imaginile sunt după ce adolescentul a ucis nouă persoane
Sursa foto: Foto: Twitter
25 Iul 2016   •   09:22

O înregistrare cu un smartphone care nu durează decât două minute şi în care se pot auzi strigăte, insulte şi focuri de armă a permis să se facă lumină asupra atacului armat de la Munchen, relatează AFP.

Înregistrarea care a fost autentificată de poliţie a fost foarte difuzată pe reţelele sociale. În aceasta se poate vedea un schimb de cuvinte între tânărul autor al atacului în vârstă de 18 ani, David Ali Sonboly, şi un localnic care îl vede de pe balconul său în parcarea de dedesubt.

Şeful poliţiei judiciare din Munchen, Robert Heimberger, a dezvăluit duminică faptul că această înregistrare a fost filmată chiar după ce tânărul germano-iranian ucisese nouă persoane.

Localnicul de pe balcon de la etajul al 5-lea, Thomas Salbey, de 57 de ani, îl admonestează pe atacator, în timp ce un alt vecin, de 20 de ani, Mersad, filmează scena. 'Nenorocitule!', 'ce prostie eşti pe cale să faci?' sau chiar 'ticălosule', strigă Thomas Salbey cu un puternic accent bavarez.

Bărbatul încearcă să-i prevină pe trecători: 'are o armă', strigă el, 'şi-a încărcat arma!', iar apoi strigă insulte rasiste, precum 'străin nenorocit!'.

Atunci David Ali Sonboly răspunde: 'Sunt german, sunt născut aici. Într-un cartier Hartz IV', respectiv defavorizat din punct de vedere social, afirmând apoi: 'Sunt în tratament spitalicesc'.

'Locul tău este la psihiatrie', spune bărbatul de 57 de ani.

Tânărul dezechilibrat mintal încearcă apoi să-l facă să tacă pe bărbat: 'Nu vreau să mai aud un cuvânt, închide gura amice!'. După aceea se aud focuri de armă, dintre care unul atinge balconul lui Thomas Salbey.

'Am încercat chiar să arunc în el cu o sticlă de bere', a povestit duminică bărbatul pentru cotidianul Die Welt, 'dar s-a spart' lângă el.

Autorul înregistrării video susţine că a filmat scena pentru a-şi avertiza prietenii prin intermediul reţelelor sociale. 'Voiam să-i pun în gardă în legătură cu tipul ăsta, nu puteam să-mi imaginez că va fi difuzată în lumea întreagă', a declarat el pentru Die Welt.

Fără să-şi dea seama de acest lucru, Thomas Salbey a contribuit poate la oprirea tânărului, apreciază AFP. Poliţia a confirmat că după aceea nu a mai ucis pe nimeni şi puţin mai târziu s-a sinucis.

'L-a destabilizat pe atacator, l-a iritat' cu insulte, explică un expert în negocierea cu dezechilibraţii mintali, Heinz Kraft, agenţiei DPA, apreciind că este ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga timp şi a permite trecătorilor să părăsească locul în care se afla tânărul germano-iranian înarmat.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: munchen atac terorist inregistrare terorist
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close