Antena 3 CNN Externe A murit romancierul William H. Gass

A murit romancierul William H. Gass

A murit romancierul William H. Gass
07 Dec 2017   •   14:07

Romancierul american William H. Gass, prezentat uneori ca moştenitorul compatriotului şi colegului său de breaslă William Faulkner din cauza stilului său tăios şi sumbru, a murit în noaptea de miercuri până joi, la vârsta de 93 de ani, s-a aflat de la editorul său francez. 

"Scriitorul american William H. Gass, născut în 1924 în Fargo, a murit în seara asta, la vârsta de 93 de ani'', a anunţat Cherche-Midi într-un comunicat citat de France Presse. 

William H. Gass este autorul romanelor "Omensetter's Luck" (Norocul lui Omensetter, 1966) şi "The Tunnel" (1995), un roman în afara normelor, de peste 700 de pagini, la care a lucrat mai mult de 30 de ani. 

''The Tunnel'' este unul dintre cele mai sumbre romane scrise vreodată. Subiectul său este explorarea răului. Naratorul, un istoric specializat în al Treilea Reich, numit William Frederick Kohler, este unul dintre personajele cele mai neplăcute din literatură. Cartea, recompensată în Statele Unite cu American Book Award, rămâne, la 20 de ani de la publicarea sa, un roman năucitor şi ieşit din comun. 

William H. Gass a scrie zeci de cărţi, între care trei colecţii de povestiri scurte, şapte volume de eseuri (dintre care trei au câştigat National Book Critics Circle Award) şi critici.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close