Antena 3 CNN Externe Accident aviatic în Indonezia: Bilanţul tragediei urcă la 141 DE MORŢI

Accident aviatic în Indonezia: Bilanţul tragediei urcă la 141 DE MORŢI

Accident aviatic în Indonezia: Bilanţul tragediei urcă la 141 DE MORŢI
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
01 Iul 2015   •   09:44

Cel puţin 141 de persoane au fost murit în urma accidentului unui avion militar care s-a prăbuşit peste o zonă locuită din Medan, mare oraş din insula indoneziană Sumatra, potrivit unui nou bilanţ comunicat miercuri de poliţie, citat de AFP.

"Am recuperat 141 de corpuri", a declarat Agustinus Tarigan, un purtător de cuvânt al poliţiei. Un bilanţ precedent anunţase 116 morţi.

Avionul, un Hercules C-130 vechi de 51 de ani, a decolat în jurul prânzului de la o bază militară şi s-a prăbuşit două minute mai târziu peste o zonă rezidenţială nou construită din acest oraş cu aproximativ două milioane de locuitori, distrugând un hotel şi un salon de masaj.

Este pentru a doua oară când orașul Medan este lovit de o catastrofă aeriană. În 2005, un avion al companiei locale Mandala Airlines s-a prăbuşit la puţin timp după decolare într-o zonă extrem de populată, făcând 150 de morţi în total.

Indonezia s-a mai confruntat cu accidente de avioane militare, prezentând un bilanţ mediocru în materie de securitate aeriană militară și civilă.

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit indonezia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close