Antena 3 CNN Externe Accident aviatic în sudul Franţei. Spania va ţine trei zile de doliu naţional

Accident aviatic în sudul Franţei. Spania va ţine trei zile de doliu naţional

Accident aviatic în sudul Franţei. Spania va ţine trei zile de doliu naţional
de S.T.    |    24 Mar 2015   •   21:05

Spania va ţine trei zile de DOLIU NAŢIONAL, în memoria victimelor accidentului aviatic din sudul Franţei, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Madrid.

Un avion Airbus de tip A320, aparţinând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) şi Düsseldorf (Germania), s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Cel mai probabil, toate cele 150 de persoane au decedat.

Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar, şi 45 spanioli. După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime.

Dar deasupra Munţilor Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenţă, de la piloţi nefiind recepţionat niciun SOS. Un martor ocular afirmă că avionul zbura atât de jos, încât nu avea cum să treacă de crestele munţilor, dar el nu a observat fum ieşind din aparat sau vreun alt element care să indice o problemă tehnică.



O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close