Antena 3 CNN Externe Accidente rutiere cu patru autocare pline cu elevi, pe o autostradă din Italia

Accidente rutiere cu patru autocare pline cu elevi, pe o autostradă din Italia

Accidente rutiere cu patru autocare pline cu elevi, pe o autostradă din Italia
Sursa foto: Foto: it.sputniknews.com
20 Oct 2015   •   22:47

Cel puţin 18 persoane au fost rănite, marţi, după ce patru autocare ce transportau 120 de elevi de liceu au fost implicate în două accidente grave produse pe o autostradă din nordul Italiei, informează site-ul cotidianului La Repubblica.
   
Accidentele rutiere diferite s-au produs la distanţă de doar 400 de metri pe Autostrada italiană A4, în dreptul localităţii Grumello, pe segmentul Brescia-Milano.
   
Două autocare, în care erau în total aproximativ 60 de elevi şi profesori, s-au tamponat din cauza nerespectării distanţei legale. La câteva sute de metri distanţă, accidentul s-a repetat între alte două autocare, în care erau tot elevi de liceu. Cele patru autocare veneau din Pordenone şi Vicenza şi transportau elevi într-o excursie la Expoziţia universală de la Milano.
   
Autorităţile italiene au intervenit cu zeci de ambulanţe, stabilind că, dintre cele 120 de persoane aflate în autocare, 18 au fost rănite moderat, fiind spitalizate. Elevii au fost transportaţi la Milano cu autobuze ale poliţiei.
   
Printre persoanele spitalizate se numără 16 elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, precum şi o profesoară de 55 de ani. Medicii au dat asigurări că nu există risc vital pentru niciunul dintre răniţi.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close