Antena 3 CNN Externe Acordul ruso-american asupra plutoniului, suspendat în Duma de Stat a Rusiei

Acordul ruso-american asupra plutoniului, suspendat în Duma de Stat a Rusiei

Acordul ruso-american asupra plutoniului, suspendat în Duma de Stat a Rusiei
19 Oct 2016   •   15:36

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat miercuri decretul semnat de preşedintele rus Vladimir Putin privind suspendarea acordului cu SUA asupra plutoniului cu destinaţie militară, au informat agenţiile de presă ruse, relatează Reuters.    

Acordul a fost încheiat în 2000 între Rusia şi SUA şi prevede eliminarea surplusului de plutoniului destinat producerii armelor nucleare.

Agenţiile de presă ruse au anunţat că suspendarea a fost aprobată de 445 din cei 450 deputaţi din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Acordul, semnat în 2000 şi care a intrat în vigoare în 2010, a fost suspendat ca urmare a "apariţiei unei ameninţări la adresa stabilităţii strategice şi ca rezultat al unor acţiuni neprietenoase ale SUA faţă de Federaţia Rusă", se arată în decretul semnat de preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a declarat anterior că va reaplica acest tratat dacă vor fi retrase trupele şi echipamentele militare desfăşurate de SUA în statele est-europene membre ale NATO şi dacă vor fi ridicate sancţiunile impuse Moscovei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close