Antena 3 CNN Externe ACUZAŢIE uriaşă din partea RUSIEI: "SUA vor un nou RĂZBOI MONDIAL"

ACUZAŢIE uriaşă din partea RUSIEI: "SUA vor un nou RĂZBOI MONDIAL"

ACUZAŢIE uriaşă din partea RUSIEI: "SUA vor un nou RĂZBOI MONDIAL"
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   06:13

Lupta pentru putere transformă din nou Ucraina într-un butoi cu pulbere! Oficialii de la Kiev au început operaţiunea anti-tero în estul ţării, împotriva separatiştilor proruşi. Cei din urmă nu se lasă intimidaţi şi îi înarmează pe localnici pentru a înfrunta autorităţile proeuropene.

Militanţii pro-ruşi distribuie arme localnicilor din Sloviansk, pentru ca aceştia să fie pregătiţi să oprească trupele trimise de Kiev.

Mai multe avioane au survolat bazele ocupate cu forţa de activişti, iar forţele speciale ucrainene au atacat mai multe unităţi pierdute zilele trecute.

Patru protestatari au fost ucişi de gloanţe într-un singur atac, iar bilanţul oficial întârzie să apară. Un vehicul rusesc Lada, însoţit de câţiva zeci de protestatari pro-ruşi, a oprit un tanc ucrainean.

IULIA TIMOŞENKO, preşedinta partidului Batkivşcina: "Ce se întâmplă în estul Ucrainei nu este o operaţiune teroristă singulară. Nu este un program separat de destabilizare a regiunii. Nu este o acţiune situaţională a Rusiei împotriva Ucrainei. Este un război real, dar un nou gen de război".

Ultra-naţionalistul Vladimir Jirinovski s-a înfăţişat în Parlamentul de la Moscova purtând o uniformă militară şi a numit opt oraşe ucrainene care ar trebui să facă parte din Rusia.

VLADIMIR ZHIRINOVSKY, liderul Partidului Democrat Liberal:" SUA este instigatorul-şef al unui nou război mondial. Ei bine, nu va avea loc un război mondial, dar un război se duce chiar în aceste clipe".

În acest timp, senatorul John McCain este în turneu în ţările baltice.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat că noua escaladare a conflictului a adus Ucraina în pragul unui război civil şi a cerut Naţiunilor Unite să condamne operaţiunea militară a Kievului.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close