Antena 3 CNN Externe Acuzaţii explozive din partea Israelului: Rusia şi-a dat mâna cu Iranul pentru construirea unei arme nucleare

Acuzaţii explozive din partea Israelului: Rusia şi-a dat mâna cu Iranul pentru construirea unei arme nucleare

Acuzaţii explozive din partea Israelului: Rusia şi-a dat mâna cu Iranul pentru construirea unei arme nucleare
Sursa foto: Foto: online.wsj.com
de N.B.    |    08 Noi 2011   •   11:31


Oficialii israelieni au declarat că se aşteaptă ca Statele Unite să preia iniţiativa şi să conducă ONU şi statele Occidentale pentru a impune sancţiuni împotriva Iranului. Sancţiunile ar trebui să fie o reacţie la raportul care va fi publicat de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) săptămâna aceasta cu privire la programul nuclear al Teheranului, informează Jerusalem Post.

Luni, Washington Post relata că oamenii de ştiinţă ruşi au oferit asistenţă Iranului pentru dezvoltarea de arme nucleare. Israelul a susţinut că programul nuclear al Iranului nu a fost oprit niciodată.

Conform Washington Post, în raportul AIEA se va comunica faptul că oamenii de ştiinţă din Rusia au ajutat la dezvoltarea unor detonatoare de mare precizie, specifice armelor nucleare.

Oficialii israelieni au cerut comunităţii internaţionale să intensifice presiunea asupra Iranului, iar ţări ca Statele Unite, Franţa sau Germania să conducă iniţiativa în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov a avertizat că o acţiune militară împotriva Iranului ar fi o greşeală gravă, cu urmări devastatoare.

Oficialii francezi şi germani şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la dezbaterea unor sancţiuni împotriva Iranului.

Ministrul de Externe francez şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu speculaţiile conform cărora Israelul ar pregăti un atac asupra Iranului, înaintea publicării raportului AIEA..

×
Subiecte în articol: Israel arme nucleare Rusia Franta Germania
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close