Antena 3 CNN Externe Afiş xenofob în trenurile din Franţa: "Feriţi-vă de hoţii de bagaje români!" (FOTO)

Afiş xenofob în trenurile din Franţa: "Feriţi-vă de hoţii de bagaje români!" (FOTO)

Afiş xenofob în trenurile din Franţa: "Feriţi-vă de hoţii de bagaje români!" (FOTO)
Sursa foto: romani
23 Feb 2010   •   13:16
CUM COMENTAŢI NOILE AFIŞE DIN FRANŢA? AŞTEPTĂM OPINIILE VOASTRE

Un afiş xenofob care sugera că românii sunt hoţi de bagaje şi îndemna la semnalarea "faptelor românilor" a fost postat în mai multe trenuri franceze timp de cel puţin o săptămână.

Anunţul a fost descoperit de scriitorul Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse şi a fost trimis site-ului rue89.com.

"În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. Toate faptele românilor trebuie semnalate către autorităţi."

Acesta este textul prezent pe afişul ce indica şi un număr de telefon al autorităţilor căilor ferate.

Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze (SNCF) a recunoscut că anunţul este, într-adevăr, unul oficial şi că a fost afişat în câteva trenuri TER din regiunea Midi Pyrenee. Autorităţile susţin că au iniţiat o anchetă referitoare la acest incident. Potrivit acestora, vina ar aparţine unui angajat al SNCF care a utilizat ?o expresie? nefericită.

AFIŞUL CARE ÎI INCRIMINEAZĂ PE ROMÂNI


Până în prezent, nici un pasager nu a depus vreo plângere referitoare la afiş, au declarat reprezentanţii organismului pentru securitate naţională în cadrul SNCF (PCNS).

La început au fost afişele cu ţigani...

Acesta nu este primul incident în de acest fel. În 1994, la Cupa Mondială de Fotbal din SUA, presa din Hexagon se declara uimită de minunile făcute de ?ţiganii din România?. Opt ani mai târziu, în 2002, un afiş de prezentare a meciului dintre echipa Franţei şi cea a României a provocat nemulţumirea jucătorilor români care au propus chiar boicotarea meciului, în semn de protest.

În timp ce francezii erau reprezentaţi pe afiş de Zinedine Zidane, Thierry Henry sau Robert Pires, imaginea românilor era exemplificată prin cea a unui lăutar care cânta la vioară. Motto-ul afişului era: "Ciocnirea dintre culturi".

"ŢIGANII VIRTUOŞI"


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hoti romani tren Franta afis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close