Antena 3 CNN Externe Air France: Obezii nu vor fi obligaţi să plătească două locuri în avion

Air France: Obezii nu vor fi obligaţi să plătească două locuri în avion

Air France: Obezii nu vor fi obligaţi să plătească două locuri în avion
Sursa foto: obez
20 Ian 2010   •   11:29
Update: Compania aeriană a negat informaţiile potrivit cărora ar urma urma să oblige obezii să plătească două bilete de avion. ?Contrar informaţiilor făcute publice în acestă dimineaţă, Air France nu va obliga pasagerii obezi să plătească două locuri?, se arată într-un comunicat citat de AFP.

Purtătorul de cuvânt al companiei Air France, Monique Matze, anunţase că supraponderalii vor plăti aproape dublu pentru un bilet de avion. ?Am luat această decizie din motive de securitate?, a declarat Matze.

Cu trei ani în urmă, compania a fost nevoită să plătească o amendă, după ce a obligat un obez care nu încăpea pe un scaun să plătească pentru două locuri în avion. Mai multe organizaţii non guvernamentale intenţionează să dea în judecată compania aeriană din cauza acestei măsuri.

La sfârşitul anului trecut, o fotografie a stârnit comentarii în presa din lumea întreagă. Este vorba despre un pasager obez care nu încăpea pe un singur scaun. Omul încerca să-şi ţină echilibrul în avion în condiţiile în care scaunul nu reuşea să-i susţină decât jumătate din corp.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: bilet avion companie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close