Antena 3 CNN Externe Alan Eustace, vicepreşedinte la Google, a bătut recordul lui Felix Baumgartner la saltul cu paraşuta

Alan Eustace, vicepreşedinte la Google, a bătut recordul lui Felix Baumgartner la saltul cu paraşuta

Alan Eustace, vicepreşedinte la Google, a bătut recordul lui Felix Baumgartner la saltul cu paraşuta
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   11:29

Recordul saltului cu paraşuta de la cea mai mare înălţime a fost doborât. Surprinzător, performanţa nu aparţine vreunui cascador, ci unui om de ştiinţă american de 57 de ani, fără antecedente sportive.

Timp de trei ani, Alan Eustace a lucrat, în secret, cu o echipă de ingineri, pentru a-şi realiza visul de a călători până în stratosferă şi înapoi.

Alan Eustace, vicepreşedintele gigantului Google, a început pregătirile pentru saltul său istoric în urmă cu trei ani. A colaborat cu experţii firmei Paragon, care realizase un costum spaţial potrivit pentru ieşirea în stratosferă.

Ascensiunea şi saltul lui Eustace s-au desfăşurat mult mai discret decât zborul-record din 2012 al celebrului Felix Baumgartner.

Americanul şi-a luat zborul de pe un aerodrom părăsit din New Mexico, în costumul special ataşat unui balon cu heliu.

La altitudinea de 41,4 kilometri - cu peste 2000 de metri mai sus decât Felix Baumgartner - el s-a desprins şi a început coborârea, în timpul căreia a spart  viteza sunetului. Paraşuta s-a deschis fără probleme şi, după 15 minute, Alan Eustace a atins solul.

Alan Eustace deţine acum recordurile mondiale de altitudine pentru salt cu paraşuta şi viteză în cădere liberă. Singura sa calificare de zburător era, până acum, brevetul de pilot pentru avioane mici.

Tehnologia testată cu succes în acest record istoric va servi la iniţierea unor călătorii turistice în stratosferă, care ar putea începe peste doi ani.

×
Subiecte în articol: felix baumgartner new mexico record
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close