Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron, prima declarație după ce primele estimări şi exit-poll-uri îl arată drept câştigător al primului tur

Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron, prima declarație după ce primele estimări şi exit-poll-uri îl arată drept câştigător al primului tur

Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron, prima declarație după ce primele estimări şi exit-poll-uri îl arată drept câştigător al primului tur
Sursa foto: Foto: Facebook/Emmanuel Macron
23 Apr 2017   •   22:02

Alegeri prezidenţiale Franţa. Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a declarat duminică seara că alegătorii săi au reuşit să întoarcă o nouă pagină în politica franceză, după ce primele estimări şi exit-poll-uri îl arată drept câştigător al primului tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon. Macron urmează să se confrunte în lupta pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen, transmite BBC. „Am întors o nouă pagină în politica franceză”, a declarat Macron.

"Francezii şi-au exprimat dorinţa de înnoire. Logica noastră până la alegerile legislative este de a ne asigura un sprijin cât mai larg", a declarat fostul ministru al economiei, în vârstă de 39 de ani, care a demisionat în august din guvern pentru a înfiinţa propria mişcare politică, En Marche!.

Sondajul Ipsos arată că Emmanuel Macron se va confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen.

De asemenea, candidatul de centru-stânga este primul clasat şi în estimările Harris Interactive, cu 23% din voturi faţă de cele 22% de sufragii adunate de preşedinta Frontului Naţional.

Estimarea Elabe îl arată victorios cu 23,7% din vituri pe prezidenţiabilul En Marche.

Emmanuel Macron (39 de ani) nu a deţinut niciodată o funcţie aleasă, iar acum se îndreaptă spre al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu cele mai mari şanse de a deveni următorul ocupant de la palatul Elysee.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close