Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Alegeri prezidenţiale Franţa: Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa
23 Apr 2017   •   21:16

Update. Alegeri prezidenţiale Franţa. Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor publicate imediat după închiderea urnelor de mai multe organizaţii din Franţa. Sondajul Ipsos arată că Emmanuel Macron se va confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen, transmite Reuters.

Sondajul Ipsos îl arată cu 23,7% din voturi pe Emmanuel Macron, urmat cu 21,7% din sufragii de Marine Le Pen.

De asemenea, candidatul de centru-stânga este primul clasat şi în estimările Harris Interactive, cu 23% din voturi faţă de cele 22% de sufragii adunate de preşedinta Frontului Naţional.

Știre inițială. Alegeri prezidenţiale Franţa. Centristul Emmanuel Macron şi lidera forţelor de extremă dreapta Marine Le Pen conduc în exit-poll-uri în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, potrivit postului de radio şi televiziune de limbă franceză din Belgia RTBF, informează duminică agenţia de presă DPA.

Potrivit RTBF, Macron conduce cu 24% din voturi, fiind urmat de Le Pen cu 22%, potrivit exit-poll-urilor realizate la mijlocul zilei.

Fostul premier conservator Francois Fillon ar întruni 20,5% din voturi, în timp ce liderul de extremă stânga Jean-Luc Melenchon s-ar bucura de 18% din voturile francezilor.

Postul RTBF nu oferă mai multe detalii cu privire la cine anume a realizat aceste exit-poll-uri sau câţi alegători au răspuns la ele.

În Franţa este ilegal să publici exit-poll-uri, rezultate parţiale sau estimări înainte ca procesul de vot să se fi încheiat.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close