Antena 3 CNN Externe Trafic feroviar reluat, după o alertă cu bombă la Bruxelles. Anchetatorii vorbesc despre un posibil atac terorist, în cazul polițiștilor înjunghiați

Trafic feroviar reluat, după o alertă cu bombă la Bruxelles. Anchetatorii vorbesc despre un posibil atac terorist, în cazul polițiștilor înjunghiați

Trafic feroviar reluat, după o alertă cu bombă la Bruxelles. Anchetatorii vorbesc despre un posibil atac terorist, în cazul polițiștilor înjunghiați
de S.T.    |    05 Oct 2016   •   17:14

UPDATE: Traficul feroviar a fost reluat miercuri la Gara de Nord din Bruxelles, în jurul orei locale 14:45, după ce anterior gara fusese evacuată în urma unei alerte cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a anunţat societatea Infrabel, care gestionează infrastructura căilor ferate belgiene, scrie presa locală, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, anchetatorii belgieni au găsit dovezi care conduc la concluzia că atacatorul celor doi poliţişti belgieni înjunghiaţi astăzi ar fi acţionat ca parte a unui atentat terorist, a anunţat parchetul federal belgian.

Anterior, tot parchetul anunța că nu există dovezi suficiente pentru a cataloga atacul asupra polițiștilor drept ”terorist”.

_____________

Alertă cu bombă la Bruxelles. Traficul feroviar a fost suspendat miercuri la prânz în Gara de Nord din Bruxelles, care a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă.

A fost întreruptă de asemenea circulaţia pe mai multe linii de tramvai, informează cotidianul La Libre Belgique, în ediţia online.

Potrivit primelor informații, doi ofițeri de poliție au fost înjunghiați, iar gara este răscolită de oamenii legii în căutarea de explozivi. Ofițerii de poliție au fost atacați la un punct de control al gării, scrie neweurope.eu

Parchetul capitalei belgiene a anunțat că deocamdată nu există dovezi care ar duce către un act terorist. Agresorul a fost arestat.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a parchetului din Bruxelles, Jennifer Vanderputten, a a anunțat că ofițerii răniți nu sunt în pericol de moarte.

Atentate la Bruxelles: La 6 august, doi poliţişti au fost răniţi cu o macetă la Charleroi (sud) de un bărbat strigând "Allah Akbar", care a fost împuşcat de forţele de ordine, în contextul unei ameninţări teroriste persistente în Belgia şi în ţările vecine. De asemenea, la 7 septembrie, la Molenbeek, cartier din Bruxelles considerat un focar al islamismului radical, doi poliţişti au fost atacaţi cu cuţitul fără să fi fost răniţi. Autorul faptelor, inculpat pentru tentativă de omor, este un bărbat de origine magrebiană cunoscut serviciilor de poliţie sub diferite nume false, dar fără legătură dovedită cu mişcarea islamistă, potrivit parchetului din Bruxelles.

 

×
Subiecte în articol: alerta cu bomba Bruxelles bomba alerta
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close