Antena 3 CNN Externe Alertă de antrax lângă Consulatul României din Bruxelles. Anunțul făcut de MAE

Alertă de antrax lângă Consulatul României din Bruxelles. Anunțul făcut de MAE

Alertă de antrax lângă Consulatul României din Bruxelles. Anunțul făcut de MAE
09 Feb 2018   •   20:16

UPDATE: ”Cu referire la alerta cu un plic suspect din imobilul în care își desfășoară activitatea Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:  

În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă.

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției Consulare.

Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.  

În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român”. 

Știrea inițială

Alertă de antrax  în Belgia, lângă Consulatul României din Bruxelles. Poliția a fost alertată, vineri după-amiază, de prezența unui plic cu conținut suspect.

Potrivit 7sur7.be, oamenii legii au luat ca măsură de precauție aplicarea procedurii standard, adică izolarea persoanelor care au intrat în contact cu pudra suspecta. Persoanelor respective li s-a aplicat și tratamentul preventiv.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close