Antena 3 CNN Externe Alertă de gradul zero în Italia, unde plouă torenţial de peste 40 de ore. Inundaţii, şi în Franţa şi Thailanda

Alertă de gradul zero în Italia, unde plouă torenţial de peste 40 de ore. Inundaţii, şi în Franţa şi Thailanda

Alertă de gradul zero în Italia, unde plouă torenţial de peste 40 de ore. Inundaţii, şi în Franţa şi Thailanda
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Noi 2011   •   22:35

E alertă de gradul zero în Italia, unde plouă torenţial de mai bine de 40 de ore, iar inundaţiile fac în continuare ravagii. Şase oameni au murit deja, surprinşi de puhoaie, iar unul a fost ucis de un copac care a căzut peste maşina sa. Autorităţile sunt pur şi simplu depăşite de situaţie.

Primarul din Genova, oraşul cel mai afectat, a fost huduit de italieni, care i-au lovit maşina cu picioarele. Genovezii sunt disperaţi - oraşul lor arată ca după război. Nu au căldură, nu au apă potabilă şi sunt furioşi din cale-afară pentru că autorităţile nu au dat alerta de vreme extremă mai devreme. Nici măcar nu au închis şcolile şi astfel au murit copii nevinovaţi.

Situaţia e disperată în mai multe zone din Peninsulă, în special în nord, în centrul şi vestul ţării. Liguria, Toscana, Sardinia şi Piemonte, toate au fost măturate de ape. 20.000 de oameni nu au apă potabilă, iar 300 de italieni au fost evacuaţi din casele care stau să cadă pe ei.

E încă alertă şi pe mai multe râuri importante. La Torino şi Genova, şcolile vor fi închise luni, iar autorităţile au pus la dispoziţia oamenilor un număr de urgenţă. Papa Benedict al XVI-lea a transmis şi el un mesaj la slujba duminicală.

În ţara vecină, Franţa, situaţia e la fel de gravă. 11 regiuni sunt sub incidenţa codului de vreme extremă şi 750 de oameni au fost deja evacuaţi.

Şi în Thailanda, peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au avut loc în ultimele săptămâni, iar apele continuă şi acum să ameninţe centrul capitalei Bangkok.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close