Antena 3 CNN Externe E alertă de poluare. Țara sufocată de noxe care a interzis circulația unui procent de 40% dintre autovehicule

E alertă de poluare. Țara sufocată de noxe care a interzis circulația unui procent de 40% dintre autovehicule

E alertă de poluare. Țara sufocată de noxe care a interzis circulația unui procent de 40% dintre autovehicule
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Mai 2016   •   12:17

Autoritățile mexicane au aplicat marți măsuri de urgență de mediu pentru a doua oară într-o lună, interzicând circulația unui procent de 40 la sută dintre autovehicule, o operațiune care a costat deja peste 300 milioane de dolari, potrivit Camerei de Comerț, informează agenția France Presse.

În luna martie, concentrația mare de ozon din această metropolă de 21 de milioane de locuitori, în care circulă 5,5 milioane de vehicule, a determinat autoritățile locale să activeze faza întâi a unui plan de urgență de mediu pentru prima dată în ultimii 13 ani.

De această dată, traficul este limitat timp de patru zile, însă rămâne în vigoare până la 30 iunie un program care interzice circulația unui procent de 20 la sută dintre autovehicule, lansat la 5 aprilie.

Aceste restricții reprezintă un cost financiar pentru locuitori și întreprinderi, estimat marți într-un comunicat la „aproximativ 5,4 miliarde de pesos” sau de 308 milioane de dolari, de către Camera de Comerț din capitala Mexicului. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mexic poluare noxe trafic rutier
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close