Antena 3 CNN Externe Alertă în Germania, după descoperirea unei bombe într-o zonă rezidențială

Alertă în Germania, după descoperirea unei bombe într-o zonă rezidențială

Alertă în Germania, după descoperirea unei bombe într-o zonă rezidențială
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2015   •   17:49

În jur de 4.000 de locuitori din orașul german Hamburg au fost mutați la o distanță sigură pe durata dezamorsării unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial descoperită într-o zonă rezidențială, relatează DPA, potrivit Agerpres. Printre persoanele care a trebuit să fie mutate se află și locatarii unui cămin de bătrâni.

Cei care au dezamorsat bomba au declarat că efortul a durat mai mult decât era normal pentru că a trebuit să întrerupă procedura de dezamorsare de trei ori, atunci când civili au pătruns în zona de pericol.

Bomba de 500 de kilograme, care pare să fi fost lansată de forțele aeriene britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită marți noaptea la o adâncime de circa 3 metri.

Echipajele de pompieri au apreciat că dezamorsarea bombei va fi dificilă, dat fiind numărul mare de locuințe din apropiere.

Bombe din al Doilea Război Mondial sunt descoperite frecvent în întreaga Germanie, de multe ori fiind necesare evacuări pentru dezamorsarea lor în siguranță. Potrivit estimărilor, între 12 și 13 la sută dintre cele 107.000 bombe căzute în Germania în timpul conflagrației mondiale nu au explodat.

De obicei aceste bombe sunt detonate în siguranță, dar în 2012 detonarea controlată a unui astfel de dispozitiv explozibil în centrul Munchenului a provocat un incendiu care a distrus un magazin, acoperișurile unor clădiri au fost avariate și geamurile mai multor locuințe s-au spart.

×
Subiecte în articol: bomba Germania Hamburg
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close