Antena 3 CNN Externe Alertă în sudul Franței. Cel puțin 11 persoane au murit în urma inundațiilor

Alertă în sudul Franței. Cel puțin 11 persoane au murit în urma inundațiilor

Alertă în sudul Franței. Cel puțin 11 persoane au murit în urma inundațiilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Oct 2018   •   12:55

Alerta roşie se menţine în sudul Franţei, unde cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor, după o ploaie neobişnuit de violentă. O viitură fără precedent în ultimii 120 de ani a doborât mai multe poduri, a distrus şosele şi a lăsat sute de oameni fără adăpost. Autorităţile locale avertizează că numărul victimelor ar putea creşte.

În câteva ore, a plouat cât în trei luni pe valea râului OD din sud-vestul Franţei. Nivelul apei a crescut, pe alocuri, cu şase sau chiar opt metri peste cota normală. Torentul abătut asupra satelor i-a luat prin surprindere pe localnici.

Zeci de oameni s-au refugiat pe acoperişuri, după ce apa a ajuns chiar şi la etajul caselor. Unii au fost salvaţi cu elicopterele, deoarece curenţii din apele învolburate erau atât de puternici încât deplasarea cu barca era prea riscantă.

Peste 10.000 de oameni sunt lipsiţi de apă potabilă iar mii de locuinţe nu au curent electric. Premierul francez s-a deplasat la locul dezastrului şi a promis măsuri urgente de asistenţă pentru sinistraţi. 

Şi în Norvegia s-au produs inundaţii de amploare, după ce creşterea bruscă a temperaturii a provocat topirea accelerată a zăpezii deja depuse. Câteva localităţi au fost inundate dar nu s-au înregistrat victime. Aproape o sută de oameni au fost evacuaţi, în unele cazuri împreună cu animalele de la ferme.

×
Subiecte în articol: viaţa oameni ploaie inundatii Franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close