Antena 3 CNN Externe Alertă maximă! SUA și Coreea de Sud se aliază împotriva Coreei de Nord

Alertă maximă! SUA și Coreea de Sud se aliază împotriva Coreei de Nord

Alertă maximă! SUA și Coreea de Sud se aliază împotriva Coreei de Nord
Sursa foto: FOTO: Pixabay
15 Sep 2017   •   10:59

După testul cu rachetă balistică efectuat lângă Japonia, Coreea de Nord a pus întreaga lume pe jar. În acest context, SUA și Coreea de Sud au anunțat că pregătesc o ripostă rapidă pentru Coreea de Nord.

Oficialii sud-coreeni şi cei ai Statelor Unite analizează detaliile acestui test, potrivit Yonhap. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.

Administraţia prezidenţială din Coreea de Sud a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate.

Coreea de Sud a condamnat puternic recentul test balistic al Coreei de Nord, îndemnând Phenianul să înceteze provocările "nechibzuite" şi să se întoarcă imediat la masa tratativelor.

"Condamnăm cu fermitate încă o nouă lansare a rachetelor balistice din partea Coreei de Nord, întrucât este o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă, de asemenea, o provocare gravă la adresa păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană şi în comunitatea globală.

În cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al Executivului japonez, Yoshihide Suga, a afirmat că acest act reprezintă o ”provocare excesivă”.

”Aceste provocări repetate din partea Coreei de Nord sunt inacceptabile”, a afirmat Suga.

Această rachetă este mult mai dezvoltată în comparaţie cu cea lansată la 29 august, care a parcurs doar 2.700 de kilometri, atingând altitudinea de 550 de kilometri.

Experţii au atras atenţia că această rachetă balistică, lansată  de Coreea de Nord, are capacitatea să atingă insula Guam, care se află la 3.400 de kilometri de Phenian.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: alerta masuri SUA coreea de sud Coreea de Nord
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close