Antena 3 CNN Externe "Am văzut copii fără capete". Un sirian povesteşte IADUL prin care a trecut în urma unui atac cu bombă

"Am văzut copii fără capete". Un sirian povesteşte IADUL prin care a trecut în urma unui atac cu bombă

"Am văzut copii fără capete". Un sirian povesteşte IADUL prin care a trecut în urma unui atac cu bombă
05 Mai 2015   •   15:00

Un muncitor sirian a povestit ororile prin care a trecut în urma unui atac cu bombă, din oraşul Aleppo, într-un nou raport şocant cu privire la conflict.

Descriind atacul asupra districtului al-Fardous, al doilea oraş al Siriei, supravieţuitorul a spus: "Am văzut copii fără cap, părţi ale corpului împrăştiate peste tot. A fost aşa cum îmi imaginez iadul."

Un chirurg din Aleppo a declarat că rănile cauzate de explozia bombei sunt fără precedent. "Leuziunile provocate sunt cele mai oribile şi dureroase arme. Încercăm să ţinem pasul, prea multe amputări, intestine ieşite din corp, este mult prea oribil..."

Sunt 62 de pagini ale raportului internaţional de amnistie, ."Moartea este peste tot: Crimele de război şi abuzurile asupra drepturilor omului în Aleppo", în care sunt descrise momentele în care milioane de oameni îşi pierd vieţile şi mărturii şocante ale supravieţuitorilor.

Raportul arată o imagine dureroasă şi devastatoare a vărsării de sânge, cauzate de ceea ce a lăsat în urmă războiul.

Multe spitale şi şcoli au căutat siguranţă prin mutarea în subsoluri sau buncăre subterane, în al cincilea an de război civil în Siria, care implica acum forţele guvernamentale, grupuri de rebeli, inclusiv Armata Siriană Liberă, aşa-numiţii luptători ai Statului Islamic, dar şi grupuri kurde.



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close