Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Franţei, atacat cu ouă şi pietre la Damasc

Ambasadorul Franţei, atacat cu ouă şi pietre la Damasc

Ambasadorul Franţei, atacat cu ouă şi pietre la Damasc
Sursa foto: Foto: syria-today.com
24 Sep 2011   •   18:36

Ambasadorul Franţei în Siria, Eric Chevallier, a fost agresat sâmbătă dimineaţă la încheierea unei întrevederi cu patriarhul grec ortodox Ignaţiu al IV-lea în cartierul creştin din Damasc, au anunţat martorii oculari, citaţi de AFP.
   
Potrivit lor, tineri şi femei, scandând sloganuri în favoarea preşedintelui Bashar al-Assad, au aruncat cu ouă şi pietre în delegaţia franceză la încheierea întrevederii în momentul în care ambasadorul se îndrepta spre maşina sa.
   
Eric Chevallier a confirmat pentru AFP că "shabiha (miliţiile proguvernamentale), dintre care unii (membri) aveau bare în mâini, şi mai multe femei au aruncat cu ouă şi apoi cu pietre în mine şi în echipa mea şi s-au arătat ameninţători în momentul în care ne îndreptam spre cele două maşini ale noastre".
   
Joi, ambasadorul Franţei a mers la deschiderea anului şcolar în patru şcoli din Damasc şi de la periferie pentru a-şi exprima "profunda sa îngrijorare" în urma informaţiilor care anunţau manifestaţii ale liceenilor reprimate.
   
Şeful diplomaţiei franceze Alain Juppé, a denunţat vineri represiunea siriană care se exercită, potrivit lui, inclusiv în şcoli împotriva copiilor, evocând pe de altă parte posibilitatea unui război civil.
   

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close