Antena 3 CNN Externe Amendă de 1.000 de euro pentru un ziarist al Al-Jazeera care a lansat fără autorizație o dronă deasupra Parisului

Amendă de 1.000 de euro pentru un ziarist al Al-Jazeera care a lansat fără autorizație o dronă deasupra Parisului

Amendă de 1.000 de euro pentru un ziarist al Al-Jazeera care a lansat fără autorizație o dronă deasupra Parisului
03 Mar 2015   •   18:32

Un ziarist britanic al postului qatarez Al-Jazeera care a lansat fără autorizație o dronă la Paris, unde mai multe zboruri nocturne misterioase au mobilizat poliția, a fost condamnat marți să plătească o amendă de 1.000 de euro, iar aparatul i-a fost confiscat, transmite AGERPRES.
Tristan Redman, un britanic de 34 de ani, și doi colegi de-ai săi, au fost plasați în arest preventiv la 25 februarie, după ce au lansat o dronă în vestul Parisului, deasupra zonei Bois de Boulogne. Zborurile fără autorizație ale dronelor sunt interzise la Paris. Numai pilotul, Tristan Redman, a fost trimis în judecată, celelalte două persoane implicate fiind disculpate și eliberate.

Poliția a exclus orice legătură între acest dosar și zborurile nocturne semnalate săptămâna trecută deasupra Parisului și rămase până astăzi inexplicabile.

'Sunt doar ziariști care au vrut să își facă meseria', a spus marți Francis Szpiner, avocatul lui Redman. 'Trebuie totuși ca această practică să înceteze', i-a răspuns magistratul care a decis amenda. 'Prima infracțiune este scuzabilă, dar nu poate continua', a fost avertizat ziaristul.

Tristan Redman a primit drona în luna noiembrie de la biroul din Londra al postului. El i-a recrutat pe ceilalți doi reporteri, de 52 și 68 de ani, pentru realizarea reportajului său.

Poliția franceză este în alertă din toamna trecută din cauza numărului tot mai mare de zboruri ale dronelor în Franța, în mai multe locuri considerate sensibile — centrale nucleare, o bază militară strategică, președinția franceză

×
Subiecte în articol: amenda drona paris
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close