Antena 3 CNN Externe Ameninţarea RADICALĂ a Rusiei: "În două zile putem cuceri Kievul, Varşovia şi BUCUREŞTIUL"

Ameninţarea RADICALĂ a Rusiei: "În două zile putem cuceri Kievul, Varşovia şi BUCUREŞTIUL"

Ameninţarea RADICALĂ a Rusiei: "În două zile putem cuceri Kievul, Varşovia şi BUCUREŞTIUL"
de O.P.    |    18 Sep 2014   •   13:24

Vladimir Putin nu se lasă "umilit" de sancţiunile impuse Rusiei de ţările occidentale. Ameninţările făcute de autorităţile de la Moscova par a pinde contur: conştientă de dependeţa statelor Europei de gazele ruseşti, Rusia poate închide robinetul în orice clipă, drept modalitate de a îngenunchea marile puteri.

Jurnalul german Sueddeutsche Zeitung a publicat un articol ce stârneşte îngrijorarea. Potrivit jurnaliştilor germani, care citează un raport al Serviciului Extern de Informaţii al UE, Vladimir Putin a trecut la ameninţări mai serioase: acesta i-a spus preşedintelui ucrainean că Rusia poate invada şi CUCERI într-un timp foarte scurt capitale precum Kiev, Varşovia, Vilnius sau Bucureşti.

Analiştii spun că mai este doar un pas până când Putin va face ameninţări de acest gen şi în public, însă se teme de repercursiunile NATO asupra Rusiei.

În aceste zile, preşedintele Ucrainei se află într-o vizită mai mult decât simbolică în Statele Unite, Barack Obama asigurându-l de sprijinul Americii în războiul cu Rusia.





×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Proteste Ucraina
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close