Antena 3 CNN Externe Amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii

Amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii

Amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii
02 Apr 2015   •   12:37

Opt părinţi care nu le-au asigurat copiilor lor accesul la vaccinurile obligatorii au fost amendaţi în Polonia.

Potrivit Radio Polonia, părinţii respectivi vor trebui să plătească o amendă de 2.500 de zloţi (614 euro) după ce inspectorii sanitari regionali au descoperit că mai mulţi copii nu au fost vaccinaţi.

Amenzile nu sunt o pedeapsă ca atare, ci mai mult o modalitate de a determina părinţii să îşi vaccineze copiii. "Dacă părinţii îşi vor vaccina copiii într-o perioadă de timp dată, amenzile vor fi anulate", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Pomerania, Roman Nowak.

Acestea sunt primele amenzi de acest tip emise în 2015 şi intervin în urma unor informaţii potrivit cărora tot mai mulţi părinţi decid să opteze împotriva vaccinării copiilor lor în pofida cazurilor numeroase de rujeolă.

Anul trecut, 12.000 de copii polonezi nu au fost vaccinaţi antirujeolic, ceea ce a condus la creşterea numărului de îmbolnăviri.
   
Amenda pentru nevaccinarea obligatorie a copiilor poate ajunge în Polonia la maxim 10.000 de zloţi (aproximativ 2.400 de euro) şi poate fi înmânată de cel mult cinci ori.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close