Antena 3 CNN Externe Americanii le cer francezilor să respecte drepturile romilor (VIDEO)

Americanii le cer francezilor să respecte drepturile romilor (VIDEO)

Americanii le cer francezilor să respecte drepturile romilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
16 Sep 2010   •   22:30

Romii sunt sprijiniţi de Statele Unite. Deranjaţi de ultimele acţiuni ale Parisului, americanii le cer francezilor să respecte drepturile romilor. Deocamdată e un sfat prietenesc, neoficial. Dar este exact ce aveau nevoie expulzaţii care vor să se întoarcă în Franţa. Un aliat puternic. Cel mai puternic. Sfatul prietenesc nu s-a auzit la Paris. Franţa continuă desfiinţarea taberelor de ţigani.

N-a spus-o Obama cu gura lui, dar a făcut-o un înalt responsabil american de la Washington. Sub protecţia anonimatului, ce-i drept. Acesta i-a îndemnat pe francezi să-şi tempereze furia şi să respecte drepturile rromilor.

Se pare că expulzările din Franţa i-au cam deranjat pe americani. Ei ştiu cel mai bine cum e să ai imigranţi ilegali. Au aproape 20 de milioane. Aşa că francezii nu mor dacă suportă şi ei 10-15.000 de romi.

Ultima tură de rromi expulzaţi din Franţa a aterizat în urmă cu câteva zile. Fiecare a primit câte 300 de euro, bani cu care, cei mai mulţi, îşi vor plăti drumul înapoi spre Champs Elysees.

Alţi romi au venit în România pentru un sejur în sânul familiei.



Observator


×
Subiecte în articol: romi Obama Franta
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close