Antena 3 CNN Externe Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana

Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana

Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana
de S.T.    |    07 Oct 2015   •   09:12
CRIZA IMIGRANŢILOR. Cel puțin 900 de persoane aflate la bordul mai multor ambarcațiuni pneumatice au fost salvate, marți, în cursul a opt operațiuni separate desfășurate în sudul Mării Mediterane, transmite AFP.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), peste 430.000 de migranți au traversat Marea Mediterană în acest an. Dintre aceștia, 310.000 au sosit în Grecia și 120.000 în Italia, conform unor date statistice publicat pe 11 septembrie de OIM.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Miercuri începe o nouă fază a operațiunii navale europene Eunavfor Med, de combatere a traficanților de persoane în Marea Mediterană. Astfel, navele militare europene vor putea de acum înainte să opereze împotriva traficanților, cu condiția de a rămâne în apele internaționale și de a nu pătrunde în cele teritoriale libiene. La operațiune participă patru nave și mai multe avioane.

Uniunea Europeană a lansat la finalul lunii iunie o misiune navală pentru a contracara traficanții de persoane și a limita valul de imigranți care traversează Marea Mediterană spre sudul Europei. Până acum, misiunea s-a limitat la supraveghere și schimb de informații.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close