Antena 3 CNN Externe Anchetă a FBI în legătură cu un presupus atac informatic al rușilor împotriva Comitetului Național Democrat

Anchetă a FBI în legătură cu un presupus atac informatic al rușilor împotriva Comitetului Național Democrat

Anchetă a FBI în legătură cu un presupus atac informatic al rușilor împotriva Comitetului Național Democrat
25 Iul 2016   •   20:31

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA desfăşoară o anchetă în legătură cu natura şi scopul unui atac informatic asupra Comitetului Naţional Democrat (DNC), a anunţat luni agenţia, în contextul preocupărilor că hackeri ce lucrează pentru Rusia încearcă să se folosească de această breşă pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează agenţia Reuters. 

''Luăm foarte în serios un atac de acest fel şi FBI-ul îşi va continua investigaţiile şi îi va trage la răspundere pe cei care reprezintă o ameninţare pentru spaţiul cibernetic'', a precizat FBI într-un comunicat. 

La sfârşitul săptămânii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise între angajaţi ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton în faţa principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders. 

Corespondenţa a dus la demisia preşedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, duminică, demisie ce intră în vigoare la încheierea Convenţiei partidului la Philadelphia. Luni, la o reuniune înainte de Convenţie, unii protestatari au făcut ironii pe seama lui Debbie Wasserman Schultz. 

Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a fost pusă la curent în legătură cu atacul cibernetic şi va cere informaţii despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff. 

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuşi hackeri ruşi, în scopul de a semăna discordie la Convenţia Democrată şi de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie. 

Stafful de campanie al lui Trump a catalogat drept absurde afirmaţiile taberei rivale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ancheta FBI hackeri Rusia
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close