Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, avertisment pentru Donald Trump: „Să nu uităm de criza din 2008, care a venit din SUA”

Angela Merkel, avertisment pentru Donald Trump: „Să nu uităm de criza din 2008, care a venit din SUA”

Angela Merkel, avertisment pentru Donald Trump: „Să nu uităm de criza din 2008, care a venit din SUA”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
15 Ian 2017   •   08:23

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă în legătură cu riscul tendinţelor protecţioniste manifestate de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi a adus ca exemplu în acest sens criza financiară din 2008, scrie presa internațională, citată de Agerpres.

”Răspunsul la criza financiară nu a fost unul bazat pe izolare, ci un răspuns care s-a bazat pe cooperare, pe reguli comune de funcţionare, inclusiv pentru pieţele financiare'', a spus Angela Merkel într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a conducerii partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), desfăşurată la Perl, în vestul Germaniei.

Întrebată dacă, în opinia sa, "tendințele protecționiste"  ale președintelui american Trump ar putea constitui o "amenințare", Merkel a reamintit exemplul crizei financiare din 2008, care "a venit din Statele Unite ale Americii”.

''Convingerea mea profundă este aceea că există mai multe avantaje dacă avansăm împreună decât atunci când fiecare îşi soluţionează problemele de unul singur; sunt absolut convinsă de asta, este atitudinea mea constantă'', a indicat şefa guvernului de la Berlin.

Donald Trump a ameninţat că va adopta măsuri protecţioniste contra importurilor din China şi Mexic şi şi-a atribuit deja un prim succes cu decizia concernului auto Ford de a renunţa la construirea unei noi uzine în Mexic.
 

×
Subiecte în articol: Donald Trump semnal de alarma
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close