Antena 3 CNN Externe Angela Merkel: ”Viitorul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene este mai important decât negocierile privind Brexitului”

Angela Merkel: ”Viitorul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene este mai important decât negocierile privind Brexitului”

Angela Merkel: ”Viitorul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene este mai important decât negocierile privind Brexitului”
Sursa foto: Foto: Angela Merkel/Facebook
22 Iun 2017   •   18:19

Angela Merkel a declarat joi, la Bruxelles, că viitorul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene este prioritar în raport cu negocierile cu Marea Britanie asupra Brexitului. 

”Prioritatea clară trebuie să fie viitorul celor 27”, a declarat Merkel la sosirea la reuniunea Consiliului European de vară, care începe joi la Bruxelles, referindu-se la statele membre care vor rămâne în UE după Brexit. 

Cancelarul german a afirmat că doreşte negocieri rapide într-o atmosferă bună, cu intenţia colaborării cu Marea Britanie după Brexit. 

”În opinia mea, modelarea viitorului celor 27 de state membre este prioritar în raport cu problema negocierilor cu Marea Britanie privind ieşirea sa din UE (...) Dorim ca aceste negocieri să aibă loc într-o atmosferă bună, însă noi trebuie să ne concentrăm în primul rând pe viitorul celor 27”, a mai spus Merkel. 
 
Referindu-se la o creştere economică în toate ţările UE, Merkel a afirmat că ”totul trebuie făcut la nivel european astfel încât aceste schimbări să fie resimţite şi de populaţie”. 

”Această creştere trebuie să se resimtă în ceea ce priveşte locurile de muncă dar şi în politica de apărare şi lupta împotriva terorismului”, a mai spus ea.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: merkel Brexit negocieri viitor reuniune probleme
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close