Antena 3 CNN Externe Anunţ important făcut de Rusia: Nu ne vom opri!

Anunţ important făcut de Rusia: Nu ne vom opri!

Anunţ important făcut de Rusia: Nu ne vom opri!
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Oct 2015   •   16:05

Armata rusă va continua atacurile aeriene în Siria pe întreaga durată a ofensivei forțelor loiale președintelui Bashar al-Assad, a indicat vineri Kremlinul, citat de AFP.

"Această operațiune are ca scop de a oferi sprijin forțelor guvernamentale siriene. Ea va continua pe tot parcursul ofensivei forțelor siriene", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Armata siriană a lansat o ofensivă majoră cu sprijinul Hezbollahului libanez și al aviației ruse pentru a prelua controlul asupra teritoriilor cucerite în ultimele luni de grupările rebele și organizația Statul Islamic (SI).

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că loviturile aviației ruse în Siria merită o 'foarte bună apreciere', în timp ce ministrul său al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat o intensificare a operațiunilor aeriene, care vor fi 'sincronizate cu operațiunile terestre' ale forțelor guvernamentale siriene.

SUA se află, la rândul lor, la conducerea unei coaliții formate din 60 de țări, care desfășoară de un an lovituri aeriene zilnice împotriva Statului Islamic în Siria și în Irakul vecin, dar nu a reușit să învingă gruparea jihadistă.

×
Subiecte în articol: Rusia Siria
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close