Antena 3 CNN Externe Anunțul așteptat cu sufletul la gură. Ce spun oficialii britanici despre un nou referendum privind Brexit

Anunțul așteptat cu sufletul la gură. Ce spun oficialii britanici despre un nou referendum privind Brexit

Anunțul așteptat cu sufletul la gură. Ce spun oficialii britanici despre un nou referendum privind Brexit
16 Iul 2018   •   15:27

Nu va exista un al doilea referendum privind Brexit-ul, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May, reafirmând convingerea acesteia că planul ei de a părăsi Uniunea Europeană este singura modalitate de a obţine o înţelegere care îndeplineşte obiectivele guvernului britanic, relatează Reuters. 

"Publicul britanic a votat să părăsească Uniunea Europeană. Nu va mai fi un al doilea referendum ... indiferent de circumstanţe", a declarat purtătorul de cuvânt. 

Premierul britanic Theresa May i-a atenţionat pe membrii Partidului Conservator pe care îl conduce că s-ar putea să nu mai aibă loc niciun Brexit dacă ei îi resping planul privind ieşirea din Uniunea Europeană, menţionează dpa. 

Theresa May a încercat săptămâna trecută să-şi promoveze planul pentru un acord de comerţ liber cu UE post-Brexit şi s-a confruntat în acelaşi timp cu demisia ministrului pentru Brexit, David Davis, şi a ministrului de externe, Boris Johnson, precum şi cu critici din partea preşedintelui american Donald Trump.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close