Antena 3 CNN Externe Anunțul comandamentului NATO care îți dă fiori. Ce face Rusia în zona Europei

Anunțul comandamentului NATO care îți dă fiori. Ce face Rusia în zona Europei

Anunțul comandamentului NATO care îți dă fiori. Ce face Rusia în zona Europei
Sursa foto: Foto: Wikipedia
09 Apr 2017   •   21:18

Activitatea navală desfăşurată în ultima vreme de marina militară rusă în zona Europei este superioară celei din timpul Războiului Rece, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, amiralul american Michelle Howard, care conduce forţele navale ale SUA în Europa şi Africa şi comandamentul militar al NATO de la Napoli. 

Ea a subliniat că armata rusă şi-a intensificat operaţiunile navale în ultimii ani, deşi flota militară a Rusiei este mai redusă ca dimensiuni faţă de cea a fostei Uniuni Sovietice. 

Michelle Howard şi-a susţinut afirmaţia dând ca exemple trimiterea portavionului Amiral Kuzneţov în Marea Mediterană, intensificarea activităţii de patrulare în Atlanticul de Nord şi în regiunea Arctică, deplasările de submarine în Marea Neagră şi desfăşurarea semnificativă de submarine ruse în afara zonelor limitrofe Rusiei. 

Rusia 'are o marină militară globală, înţeleg acest lucru, dar activitatea în acest teatru de operaţiuni a sporit substanţial în ultimii ani', a insistat Michelle Howard. Ea a avertizat în acest context că există riscul ca statele membre ale NATO să-şi concentreze atenţia pe zonele aflate în proximitatea lor şi astfel să neglijeze operaţiunile desfăşurate de armata rusă în alte spaţii. 

De asemenea, Michelle Howard a mai remarcat faptul că manevrele navale ale armatei ruse sunt sincronizate cu atacurile cibernetice tot mai persistente venite dinspre Rusia şi cu incursiunile periculoase ale avioanelor militare ruse în apropierea navelor armatei americane sau ale altor state membre NATO.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: NATO Rusia activitate marina Razboiul Rece
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close