Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de Lufthansa după tragedia aviatică din Alpii francezi

Anunţul făcut de Lufthansa după tragedia aviatică din Alpii francezi

Anunţul făcut de Lufthansa după tragedia aviatică din Alpii francezi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
25 Mar 2015   •   11:26

Compania aviatică germană Lufthansa intenţionează să preia o parte din cursele filialei sale low-cost Germanwings, care a fost nevoită să-şi anuleze mai multe curse după accidentul aviatic de marţi, din Alpii Francezi, în care a fost implicat un avion al său, informează Interfax.

În ceea ce priveşte zborurile Lufthansa, acestea se vor desfăşura în regim normal.

După cum informa anterior agenţia EFE, Germanwings ar fi anunţat marţi, după accident, că anulează circa 30 de curse, în condiţiile în care echipajele unor avioane ale companiei au refuzat "din motive personale" să efectueze cursele.

Conducerea Germanwings a confirmat oficial că după accidentul aviatic din Franţa a fost nevoită să anuleze unele curse ale companiei, însă nu a precizat numărul acestora.

Avionul Airbus A320 decolase marţi dimineaţă de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, destinaţia fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceştia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniţi în Spania într-un schimb şcolar, şi 45 spanioli.

După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime.

Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53 (09:53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenţă.

×
Subiecte în articol: GermanWings Lufthansa avion prabusit Franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close