Antena 3 CNN Externe Anunţul important făcut aseară de Kiev: "Am început retragerea"

Anunţul important făcut aseară de Kiev: "Am început retragerea"

Anunţul important făcut aseară de Kiev: "Am început retragerea"
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   06:31

 Armata ucraineană a inceput retragerea armamentului greu de pe linia frontului, în contextul diminuării intensităţii atacurilor lansate de rebeli.
Niciun militar ucrainean nu a mai fost ucis în ultimele ore, anunţă Kievul. Statele occidentale atrag însă atenţia că mai este un drum lung până la stabilizarea situaţiei din Ucraina.

Atât forţele ucrainiene cât şi cele separatiste au început retragerea armelor grele din zona de conflict. Potrivit acordului de pace semnat la Minsk de Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, ambele părţi trebuie să se retragă de pe linia frontului pentru a crea o zonă demilitarizată. Lucru pe care rebelii susţin că l-au început înaintea forţelor guvernamentale.

Observatorii OSCE care monitorizează retragerea spun că nu au primit date din partea celor două tabere privind tipurile de armament deţinute, punctele de trecere şi locul în care va fi depozitată artileria. Mai multe state occidentale au criticat faptul că atât forţele ucrainiene cât şi separatiştii pro-ruşi au început procesul de retragere cu întârziere. La rândul său, organizaţia Amnesty International a denunţat faptul că ambele tabere au folosit armament ilegal, adică bombe cu fragmentare. Iar ţintă a fost, de foarte multe ori, populaţia civilă.

În acest context tensionat, atât Marea Britanie cât şi Polonia şi-au anunţat intenţia de a mobiliza trupe care să ajute la antrenarea forţelor ucrainiene.


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Kiev Kremlin
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close