Antena 3 CNN Externe 22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia anti-SI

22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia anti-SI

22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia anti-SI
21 Ian 2016   •   23:48

Aproximativ 22.000 de jihadişti au fost ucişi de coaliţia condusă de Statele Unite contra grupării Statul Islamic (SI) din vara anului 2014, a declarat joi ministrul francez al apărării, informează AFP, citată de Agerpres.

'Există o cifră pe care o dă coaliţia... Aceasta este de 22.000 de morţi de la începutul operaţiunilor' în Irak şi Siria, a afirmat Jean-Yves Le Drian la canalul de ştiri France24, notând că acest bilanţ este 'probabil aproximativ'.

Dintre aceştia, circa o mie de jihadişti au fost ucişi în raiduri ale armatei franceze, care realizează între 5 şi 15% din loviturile aeriene ale coaliţiei în funcţie de numărul de avioane angajate, potrivit anturajului ministrului.

Le Drian a estimat de asemenea la 35.000 numărul de combatanţi ai SI, dintre care cel puţin 12.000 de străini.

'Nu mai are loc o ofensivă mai mare a Daesh (acronim al SI în limba arabă) de ceva timp', care se află 'într-o situaţie de mare fragilitate... dar trebuie să rămânem foarte prudenţi', a adăugat Le Drian.

Lansate în vara anului 2014, loviturile coaliţiei s-au intensificat după atentatele de la Paris din noiembrie, în special asupra siturilor de producţie de petrol, al cărui trafic reprezintă una dintre principalele surse de venit pentru SI.

×
Subiecte în articol: conflict Siria SI ISIS jihadisti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close