Antena 3 CNN Externe Aproximativ 60 de militanţi Occupy Wall Street, arestaţi în California

Aproximativ 60 de militanţi Occupy Wall Street, arestaţi în California

Aproximativ 60 de militanţi Occupy Wall Street, arestaţi în California
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Oct 2011   •   23:52

Poliţia a arestat vineri la San Diego peste 60 de militanţi ai mişcării împotriva Wall Street, după evacuarea unei tabere de manifestanţi, au anunţat autorităţile, citate de AFP.
   
Poliţia a arestat 51 de persoane în faţa primăriei din San Diego, unde militanţii campează de trei săptămâni, iar alte 11 într-un parc vecin, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraş David Stafford.
   
Operaţiunea de evacuare a început la ora 02.00 şi a durat aproximativ 45 de minute. Nici o persoană nu a fost rănită. Această evacuare intervine la trei zile după confruntările dintre poliţie şi militanţii mişcării de la Oakland, în apropiere de San Francisco, soldate cu un rănit grav.
   
Timp de trei săptămâni, poliţia din San Diego afirmă că a primit "numeroase plângeri" pe tema campării în zonă, denunţând condiţiile sanitare precare, consumul de droguri sau acumularea de deşeuri.
   
Marţi seara, la Oakland o persoană a fost rănită gav în timpul operaţiunii poliţiei de dispersare a unei manifestanţii împotriva Wall Street. Autorităţile au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc după ce câteva sute de militanţi au atacat poliţiştii cu diverse proiectile. Aproape 100 de persoane au fost arestate.
   
Militanţii din mişcarea "Occupy Wall Street" s-au instalat din 17 septembrie în cartierul financiar Wall Street din New York pentru a denunţa excesele lumii financiare şi inegalităţile tot mai mari. Alţi manifestanţi au făcut acelaşi lucru în ţară, în special la Chicago.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close