Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită a alertat Franţa în legătură cu o nouă ameninţare teroristă

Arabia Saudită a alertat Franţa în legătură cu o nouă ameninţare teroristă

Arabia Saudită a alertat Franţa în legătură cu o nouă ameninţare teroristă
Sursa foto: Foto: atlasshrugs2000.typepad.com
18 Oct 2010   •   09:33

Serviciile secrete saudite au alertat, "cu câteva zile în urmă" autorităţile europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă în Europa şi în mod special în Franţa, din partea grupării al-Qaida din Peninsula Arabă, a declarat duminică ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, citat de AFP.
   
"Cu câteva ore sau cel mult câteva zile în urmă", serviciile de informaţii europene au primit "un nou mesaj al serviciilor saudite, care avertiza că al-Qaida din Peninsula Arabă era, fără îndoială, activă sau intenţiona să intre în activitate", a afirmat Hortefeux.
   
El a precizat că ameninţarea se referă la "continentul european şi în special la Franţa".
   
"Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă", a adăugat Hortefeux, afirmând că planul de securitate Vigipirate este menţinut la nivelul de alertă maximă, declanşat în cazul unui risc iminent de atentat.
  
La sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, autorităţile franceze au anunţat existenţa unei ameninţări reale la adresa Franţei şi au făcut apel la vigilenţă. Ulterior, şi Statele Unite i-au avertizat pe cetăţenii americani care călătoresc în Europa în legătură cu "potenţiale riscuri de atentate teroriste", în special la Paris.
   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close