Antena 3 CNN Externe O nouă arestare în Belgia, în legătură cu atentatele de la Paris

O nouă arestare în Belgia, în legătură cu atentatele de la Paris

O nouă arestare în Belgia, în legătură cu atentatele de la Paris
24 Dec 2015   •   11:42

Poliția din Bruxelles a arestat un bărbat având legătură cu atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, au anunțat joi procurorii federali belgieni, potrivit Agerpres.

Arestarea a avut loc în urmă cu câteva zile, dar procurorii au ținut secretă această informație pentru a nu alerta alți eventuali complici, a explicat un purtător de cuvânt al Parchetului belgian.

Cotidianul belgian de limbă franceză La Derniere Heure a relatat că individul arestat fusese contactat de către Hasna Ait Boulahcen, care l-a adăpostit pe presupusul 'creier' al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud.

Boulahcen și Abaaoud au fost lichidați la câteva zile după atacuri de către poliția franceză într-o operațiune desfășurată în suburbia pariziană Saint Denis.

La Derniere Heure precizează că rolul celei de-a noua persoane arestate în Belgia în legătură cu atentatele din 13 noiembrie nu este deocamdată cunoscut, dar se știe sigur că nu această persoană este cea care i-a transferat suma de 750 de euro Hasnei Ait Boulahcen, după atentate, printr-un virament efectuat prin intermediul unei agenții bruxelleze a Western Union.

×
Subiecte în articol: atac terorist paris Belgia arestare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close